Onsdag d. 18. juli 2012
Agba-aftale lukker forsvaret

Trods to nye forsvarsprofiler, kan der dog være flere nye navne på vej til FC Helsingør
 

Af Claus Birch

Gårsdagens aftale med forsvarsspilleren Samuel Agba fra Greve IF, betyder at FC Helsingør har forsvaret på plads til den kommende sæson. Den 26-årige nigerianer er sommerens anden nyerhvervelse til de bageste rækker og følger blot få dage efter offentliggørelsen af aftalen med HIK-profilen Nick Andersen. Dermed har de lyseblå suppleret med to markante profiler og det glæder sportschef Johnni M. Christensen.

Samuel Agba skifter BSV's lyseblå ud med FC Helsingørs. Foto: Claus Birch- Vi kender særligt Samuel fra hans tid i 2. division øst hos BSV, hvor han udmærkede sig som en teknisk dygtig og meget fysisk stærk spiller. Han har et godt venstreben, en rigtig god indstilling og så kan han dække flere pladser, men det er primært på venstre back, at han har vores interesse og hvor vi forventer at skulle gøre brug af ham.

Aftalen med den stærke venstrebensspiller kom i stand med få dages varsel og de lyseblå har tilsyneladende overhalet Fremad Amager indenom. I hvert fald skulle Agba i weekenden have spillet en træningskamp for amagerkanerne, men det blev ikke til noget.
- Vi har set ham i kamp for Greve i forårssæsonen og da har han vist, at han har et rigtig godt niveau. Han trænede hos os første gang i torsdags og spillede ikke for Fremad Amager i weekenden, men de havde inviteret ham til at spillet med i en træningskamp for dem i går tirsdag, men da havde vi lavet aftale med ham, fortæller FC Helsingørs sportschef.

Den 178 cm høje nigerianer kom til Danmark i januar 2006, hvor daværende AB-træner Christian Andersen hentede ham i Togo. I halvanden sæson tørnede han ud for akademikerne, inden en lejeaftale med Ølstykke FC, dengang i 1. division. I januar 2008 skrev han en etårig kontrakt med Esbjerg fB i superligaen, men lykkedes ikke med at overbevise træner Troels Bech om hans kvaliteter. Fra 2009 – 11 spillede Samuel Agba i BSV inden han i januar i år, overraskende skiftede til Greve i Danmarksserien.
-  På det tidspunkt passede det ham godt i forlængelse af tiden i BSV med blandt andet sit job og så fik han et godt tilbud fra Greve. De ville iøvrigt også meget gerne, at han forlængede sin aftale med dem, men hans sportslige ambitioner er til mere end DS, fortæller Johnni M. Christensen om forsvarsspilleren, der foreløbig har lavet en aftale der løber året ud.

Dermed skulle der være sat prop i forsvaret, men FC Helsingørs sportslige ledelse vil ikke røbe om der er flere nye navne på vej.
- Vi er som udgangspunkt tilfredse med truppen som den ser ud nu. Vigtigst har været, at få sikret en styrkelse af defensiven, da vi lukkede for mange må ind i sidste sæson. Vi har tre dygtige angribere i Frederik Frick, Jonathan Nielsen og Daniel Udsen, som kan anvendes både på midtbanen og i angrebet, og vi scorede også i sidste sæson 5. flest mål i rækken samt spillede os til langt flere chancer. Vi har ikke lukket i endnu og hvis muligheden for at vi kan lande en rigtig god angriber er til stede, så gør vi det, men ellers stiller vi os tilfredse med de vi har, fastslå sportschefen.
    

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.