Jonathan Nielsen


  
Fulde navn: Jonathan Nielsen
Øgenavn: Lålå
Fødselsdato: 20. januar 1991
 
Klubber: Helsingør IF, Fredensborg BI, Elite 3000 Helsingør, AB

Debutkamp for Elite 3000 Helsingør:
2. maj 2009 (U) Skjold Birkerød 1-2 
 
Karrieren:
Klub Sæson Række Kampe Mål
Helsingør IF (ungdom)
Fredensborg BI (ungdom)
Elite 3000 (ungdom)
Elite 3000 2008/09 DS 4 1
Elite 3000 2009/10 DS 11 7
Elite 3000 2010/11 2. Div Ø 14 1
AB (2011-) 3 0
Antallet af kampe for Elite 3000 omfatter både turneringskampe samt officielle pokalkampe under SBU og DBU. En kamp medregnes kun hvis spilleren har været på banen fra start eller er blevet indskiftet.
Opdateret 13. juli 2011
Halvandet års sportslig succes var ikke uden omkostninger for Elite 3000, der i november 2010 måtte sige farvel til stortalent Jonathan Nielsen, der skiftede til AB i 1. division på en halvandenårig kontrakt.
 
Allerede som 18-årig debuterede "Lålå" på Elite 3000's bedste hold og markerede sig snart som en stærk targetspiller, der allerede i ynglingetiden påkaldte sig akademikernes opmærksomhed:
- Vi blev første gang opmærksomme på Jonathan Nielsen for et par år siden, da vores U/19-hold mødte Helsingør i en pokalkamp. Allerede dengang noterede vi os, at han med sin statur og sit venstreben er en lidt anderledes type, end vores andre offensive spillere, forklarer AB’s sportschef John Møller til klubbens hjemmeside.

For Jonathan Nielsen selv, spirede interessen fra AB’s side dog først spiret frem i løbet af efteråret 2010.
- Jeg kan godt huske den pokalkamp, hvor jeg scorede begge vores mål. Men det er først efter vores kamp mod AB i Ekstra Bladet Cup i august, at jeg havde en snak med dem. Efter de missede oprykningen til superligaen, har de valgt et koncept, hvor der satses utroligt meget på unge spillere. Det ser jeg meget frem til at blive en del af, også selvom jeg godt ved, at jeg ikke starter inde med det samme, lød det fra den unge angriber.
 
- Jeg er jo en stor og fysisk stærk spiller, som er god til at holde fast i bolden. Men samtidig synes jeg også, at jeg er rimelig teknisk god, når det handler om småspillet inde foran mål. Men selvfølgelig glæder jeg mig til at blive udviklet yderligere og tage et par kilo på i muskler, fortalte Jonathan Nielsen.

Hans afsked efterlod Helsingør en spændende spiller fattigere og klubbens sportschef Johnni Christensen med blandede følelser.
- På den ene side er vi naturligvis kede af at miste ham, for der er en spiller vi rigtig gerne vil have beholdt. Omvendt så kender vi jo spillets regler og må se det som et cadeau til vores ungdomsarbejde, at en klub af AB’s format kan bruge en af vores spillere.
 
Opholdet i AB blev ikke af helt den varighed "Lålå" havde håbet og et år senere vendte han tilbage til Elite 3000.
 


 

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.